Nits musicals de la Brufaganya – 6è festival d’estiu

A tall d’invitació

Dossier de premsa 2017 definitiu 1

Sant Magí de la Brufaganya és un lloc especial. Hi ha les fonts, els roures, la cova del Sant, l’església, les restes de l’antic convent, la vegetació que ho envolta tot, l’aïllament, el silenci, i un cel estrellat en les nits clares.

Aquest isolament queda trencat tan sols pels aplecs i per la festa de Sant Magí que és quan hi pugen veïns dels pobles del voltant i de molt més enllà. La resta de l’any, res altera el dia a dia tranquil de tot aquest entorn.

Però des de fa uns anys, la música s’ha fet present en algunes nits d’estiu. Si antigament s’hi sentien els cants religiosos dels frares i dels fidels, ara es pot sentir música clàssica interpretada per músics d’un gran nivell professional. Són les “Nits Musicals de la Brufaganya”, que tenen lloc cada segon dissabte de juny, juliol, agost i setembre.

L’ambient és sempre molt acollidor, unes bombetes pengen dels arbres i il•luminen tímidament el recinte, unes taules i cadires permeten sopar i esperar el moment del concert. Quan aquest ha acabat, hi ha xocolata desfeta amb coca i pa torrat per tothom. Aleshores és quan es pot contemplar el cel, la foscor del lloc permet veure infinitat d’estels. Les olors del bosc que està a  tocar, amb el romaní, la farigola i la ginesta, arriben a tots els que estan allà presents. Dalt a St. Magí no hi fa mai calor a la nit, per això en acabar els concerts, molts es resisteixen a marxar, i es queden gaudint de la bona companyia, del bon ambient, i sobretot gaudint d’aquest lloc tan especial com és Sant Magí i la serra de la Brufaganya. Qui hi ha vingut una vegada, hi torna  sempre.

PER A MÉS INFORMACIÓ: http://brufaganya.cat/

Dossier de premsa 2017 definitiu 5